Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (2024)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (1)

Jeg er ofte blevet spurgt om jeg vil lave en guide til København…. og det vil jeg naturligvis gerne. Jeg har valgt at lave en guide til de steder som jeg ofte selv er på udkig efter når jeg kommer til en ny by – nemlig hvor kan jeg få morgenmad, god kaffe og sund frokost. Så det med aftensmad, må I selv finde frem til :-) Heldigvis byder København på nogle fuldstændig fantastiske restauranter, der allerede er lavet masser af gode guides til. Jeg har plukket nogle af mine favoritter ud, og vil opdatere listen, da der ofte kommer nye til.

Jeg er selv født og opvokset i midtjylland, har boet en del år i Århus og en hel del år i København – og jeg ELSKER København…. Jeg synes virkelig det er en dejlig by med masser af muligheder, og har du endnu ikke har haft mulighed for at udforske København, så vil jeg anbefale at planlægge din næste ferie til Danmarks hovedstad.

Min guide til København er i bunden af indlægget – men først lidt snapshots!

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (2)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (3)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (4)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (5)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (6)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (7)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (8)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (9)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (10)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (11)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (12)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (13)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (14)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (15)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (16)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (17)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (18)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (19)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (20)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (21)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (22)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (23)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (24)

{ GUIDE TIL KØBENHAVN }

Morgenmad:
Wulff + Konstali: Wulff og Konstali har to food-shops, en på Islandsbrygge og en på Amager. Begge shops er super hyggelige og byder på en lang række lækkerier, både som take-away eller til at spise hos dem. Butikken på Amager (Lergravsvej) har den dejligste brunch, som du selv sammensætter af 18 forskellige komponenter – det kan virkelig anbefales.

Granola: Hyggelig lille café på Vesterbro med smuk indretning. Jeg er vild med deres morgenmad, hvor der er alt fra milkshakes, ingefærshots, ostemad, havregrød til den søde brunchtallerken.

Grød: I har sikkert hørt om Grød – et fantastisk sted med.. ja, grød på menuen. I love it :-) Bestemt et besøg værd! Evt. kombineret med en tur i Torvehallerne.

Dyrehaven: Café på Vesterbro, som serverer morgenmad efter min smag – her kan du få en ostemad, avocadomad, skyr, blødkogt æg m.m. Dejligt enkelt i hyggelige omgivelser.

The Union Kitchen: Jeg kan godt lide dette sted, for der er nemlig noget for enhver smag og god mulighed for selv at designe sin morgenmad – The Union Kitchen ligger i en sidegade tæt ved Nyhavn, så det er super centralt. Udover dejlig morgenmad serverer de også aftensmad og gode drinks.

Meyers Deli: I weekenden serverer Meyers en skøn brunch, og i hverdagene kan du dumpe forbi til en god kop kaffe, en morgenbolle, rugbrød med æg og måske en af deres dejlige kanelsnurrer.

Café Høegs: Dette sted glemmer jeg ofte at besøge, hvilket er en skam, for jeg bor nemlig rigtig tæt på. De har en rigtig god morgenmadsmenu, og jeg er især vild med deres stenalderbrød med avocado eller deres røræg med bacon og surdejsbrød. Caféen ligger på vesterbro og hvis vejret er godt kan man sidde ude foran.

Sund mad:

Wedofood: Et af mine favorit steder ligger på Vesterbro lige ved kødbyen og laver dejlig, sund mad. Jeg blander altid en salat af deres store, appetitlige udvalg…. og nogle gange ryger der også en af deres gode kager med hjem i posen.

Smag: Endnu et favorit sted, som du kan finde flere steder i byen. Jeg er ofte forbi Smag i Torvehallerne, hvor jeg får mig en salat. De laver nogle virkelig velsmagende salater, som altid er med friske og spændende råvarer – husk at smage deres gulerodshummus.

BioMio: Et sted som jeg har været utrolig mange gange – både til morgen, middag og aften. Men jeg er især begjestret for deres aftenkort. BioMio ligger i kødbyen og er en gammel slagterhal, som nu er Danmarks største, økologiske spisehus. BioMio tænker økologiog bæredygtighed ind i alle led, og laver sund og smagfuld mad.

SimpleRAW: Hvis du er til raw food eller blot optaget af at spise sund, farverig mad, så er SimpleRAW stedet at prøve. Et lille hyggeligt sted, som serverer alle måltider, også kage :-)

42RAW: Hos 42RAW er der lidt for enhver smag, så hvis du spiser raw food eller trænger til et sundt måltid, så smut her forbi. Hvis du ikke har den store sult, så kan du også få kaffe, kage eller en lille snack.

Astrid och Ap*rnas Spiseri: Hvis du er på udkig efter vegansk mad, så kan du få det her. De har både hot dogs, burgere og fish n’ chips på menuen, og det hele til rigtig fine priser. Astrid och Ap*rna ligger på Jægersborggade, som helt sikkert også er værd at nævne – en gade fyldt med små hyggelige butikker, spisesteder, kaffebarer og meget andet.

ABSALON CPH: Dette sted passer ikke rigtig ind i nogen kategori, for det er nemlig helt sit eget sted. Absalon er en kirke, som nu er lavet om til et socialt spisested og byens folkehus. Der er altid masser af aktiviteter i huset og hver dag er der fællesspisning kl. 18. Det koster 50kr. at spise med og maden er virkelig god. Mansidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden. Menuen opdateres hver uge på deres hjemmeside.

Souls: Her kan du spise rigtig sundt og vegetarisk. Souls ligger på Østerbro på et torv, hvor der er masser af siddepladser i solen. De har rigtig gode salatbowls, men der er også morgenmad, brunch, kaffe og søde sager på kortet.

Acacia: Den fineste café med glutenfri og vegansk mad og kager – virkelig et besøg værd. De laver også rigtig skøn kaffe med bønner fra The Coffee Collective og derudover er de super, super søde derinde.

Fast Food af den gode slags:

Copenhagen Street Food: Her kan du finde lige hvad dit hjerte begærer – Copenhagen Street Food er en stor, gammel hal, som nu er fyldt med masser af madboder og foodtrucks. Du kan finde alt fra burgere og tacos til smørrebrød og paleo-æggewraps. Der er masser af siddepladser udenfor, hvor du kan nyde den flotte udsigt ved vandet – der kan være rigtig mange mennesker, men det er stadig et besøg værd.

Mahalle: På Birkegade på Nørrebro ligger et lille sted, Mahalle, som serverer tyrkisk og libanesisk mad. Der er både morgenmad og små retter på kortet og det koster ikke alverden. Jeg kan anbefale at købe en masse små retter og dele. Hvis vejret er godt kan du sidde udenfor på den fine, rolige gade.

Barburrito: Jeg elsker mexikansk mad, hvis det er lavet ordentligt…og det er det på Barburrito. De laver virkelig gode tacos, majskolber, sprøde plantains og meget andet godt – det er en god idé at booke bord, da der ofte er fyldt. Sørg for at smage deres gode tequila eller en dejlig kold margarita.

Tommi’s Burger Joint: Her laver de en virkelig god burger, især deres veggieburger(måske byens bedste) – det er et lille sted med få pladser og der er altid mange mennesker, men prøv det alligevel. Jeg har også spist på Tommi’s i Reykjavik og det kan også anbefales :-)

LêLê Street Kitchen: LêLê Street Kitchen er spisested og takeaway i en og samme forretning – det er fastfood på en sundere måde. Du kan få masser af forskellige små og store retter, og priserne er rigtig gode. Du kan ikke bestille bord, men tilgengæld findesLêLê Street Kitchen tre steder i byen.

Gorm’s Pizza: Hvis du kommer i pizza-humør, så er Gorm’s stedet hvor du kan få stillet din pizzalyst. Gorm’s har to hyggelige restauranter, men du kan også finde dem i Torvehallerne eller på Fisketorvet.

Nicecream: Hvis lysten til lidt sødt skulle opstå, så kan du tage forbi Nicecream, som både ligger på Nørrebro og Vesterbro. De laverhåndlavede øko, veganske ispinde, is-sandwiches og is-bowls – jeg kan anbefale deres banan/peanutbutter-bowl og raw chocolate is-sandwich. MUMS.

Café Alma: På Islands Brygge kan du finde denne hyggelig café, som jeg besøgte en hel del, da jeg boede på Amager. Du kan spise både morgenmad, brunch, frokost og aftensmad på Café Alma, og de laver en virkelig god vegetarisk burger, som er hele turen til Islands Brygge værd.

Kaffe:

The Coffee Collective: Der er ikke så meget at sige udover at de kan lave kaffe, god kaffe. Du kan finde Coffee Collective tre steder i Kbh, og hvis du er på udkig efter virkelig god kaffe, så er det stedet at smutte forbi. Coffee Collectiv er også et mikro-bryggeri, så du kan købe dine kaffebønner med hjem.

Mirabelle: Dette smukke bageri ligger på Nørrebro og byder på fantastisk brød og kaffe – de har også en rigtig fin morgenmadsmenu, hvis man er på udkig efter mere end blot kaffe og en bolle. (Stedet er også meget Insta-venligt, hvis man går op i den slags :-)) Lige ved siden af ligger restauranten BÆST, som jeg varmt kan anbefale – et sted som går op i gode råvarer, økologi og etik (husk at bestille bord)

Café Det Vide Hus: På Gothersgade ligger denne lille, charmerende kaffebar, som måske er en smule overset, hvilket er ærgerligt. Her har de fokus på god kaffe, friskbagte croissanter, morgenboller, rugbrød med avocado, skyr og juice – det hele kan nydes til den flotte udsigt, nemlig Rosenborg Slot. De er også kendt for deres meget smukke ispinde, som jeg stadig har til gode at smage.

Democratic Coffee: Lille, men hyggelig kaffebar, som er en del af Københavns Hovedbibliotek og ligger i centrum. Der er god kaffe og et lille udvalg af brød og kage.

Riccos Kaffebar: Jeg har et specielt forhold til Riccos kaffebarer, hvor jeg er kommet en del og haft en masse dejlige kaffeoplevelser. Du finder Riccos rundt om i byen, så der er rig mulighed for et kaffestop (de har ofte et dejligt udvalg af kage).

KAFFE: Meget lille kaffebar på Istedgade – rigtig god kaffe og den fineste indretning.

Glemte jeg noget? Så lad mig endelig vide det….

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (25)

Guide til København - Spisesteder i København - The Food Club (2024)

FAQs

What is the most popular food in Copenhagen? ›

10 Best Copenhagen Foods Everyone Should Try
  • Open sandwiches. Open sandwiches stacked with filling – or a couple to fit in your hand? ...
  • Danish hotdog. Visit Café Fodkold for a hotdog with everything. ...
  • See also. ...
  • Spaghetti with meat sauce. ...
  • Pizza. ...
  • Danish meatballs with onion, potatos and gravy. ...
  • Burgers. ...
  • Sushi.

How much does it cost to eat at the Alchemist restaurant Copenhagen? ›

Beyond creating a surreal experience for the privileged few who can dine here – menus cost 4600 DKK (£538) per head excluding drinks, and tickets, released three months ahead, sell out in seconds – head chef Rasmus Munk has bigger fish to fry.

What time do people eat dinner in Copenhagen? ›

"Our Nordic study showed dinners in Denmark to be around 6:30pm or 7pm. In Norway they are earlier, so Denmark is not particularly early here, but compared to countries like Spain, they are. In Denmark, the evening meal is often a hot meal," she added.

Is The Alchemist worth it in Copenhagen? ›

There can't be a more trailblazing chef on the planet to keep your eye on. And if for that reason alone, plan a trip to Copenhagen to visit Alchemist. You'll eat all sorts of challenging things you've never had before. But moreso, you will have an experience you will truly remember the rest of your life.

What do they eat for breakfast in Copenhagen? ›

In Denmark, breakfast is all about hygge, the cosy atmosphere for which the Danes are famed. The key is shared tables and outside eating, simple local produce, eaten in company. A day in Copenhagen traditionally begins with three ingredients: rye bread, eggs and coffee.

What drink is Copenhagen known for? ›

Typical Danish alcoholic beverages include akvavit, mjød and gløgg. Akvavit called snaps as well is a high proof spirit made from potatoes and flavoured with a variety of herbs. Mjød is mead, it is made of fermented honey with water and spices. It is said the Vikings were the first to discover it.

Do you tip for dinner in Copenhagen? ›

In Copenhagen, tipping is not a tradition. If you receive extraordinary good service, you are welcome to reward it with a tip, but it is not expected. Service is normally included in the bill at restaurants, hotels and taxis. Thus it is optional whether to round up the bill or not.

How much is the average price for dinner in Copenhagen? ›

As far as budget options go, the cheapest is fast food, pizza, hot dog carts and shawarma, which will probably cost around 60-80 DKR. For a sit down meal at a casual place, expect to pay between 100-200 DKR.

Do people wear jeans in Copenhagen? ›

It should come as no surprise that black skinny jeans are the bottoms of choice. Gray or classic blue denim will both work in lieu of black.

Can you wear jeans to The Alchemist? ›

Is there a dress code for the alchemist? We celebrate all styles but our dress code is Smart Casual.

Is there a dress code for The Alchemist Copenhagen? ›

Hi, no we don't have a dress code.

How many Michelin stars does Alchemist Copenhagen have? ›

That's the mantra of 2-starred Michelin restaurant, Alchemist. Behind its massive bronze doors hides theatre, 50 courses and a holistic dining experience to blow your shoes off.

What is the national dish of Copenhagen? ›

Denmark's national food dish: Stegt flæsk

And the winning dish, a classic pork recipe 'stegt flæsk med persillesovs', was no surprise. The crispy pork with parsley sauce and potatoes is a very old dish that has won the hearts, and tummies, of Danes for centuries.

What is a typical sandwich in Copenhagen? ›

So, what is the most quintessential Danish delicacy? Smørrebrød – the open-faced sandwich. Smørrebrød literally translates to buttered bread, and is a traditional lunch dish in Scandinavia, typically served on rye bread.

What is Denmark's top food? ›

10 Foods You Should Try When You Visit Denmark
  • Hot Dogs/Sausages. ...
  • Denmark's National Dish. ...
  • Herring. ...
  • Rye Bread. ...
  • Asparagus. ...
  • Frikadeller. ...
  • Layer Cakes and Other Desserts. Danes make a variety of desserts. ...
  • Koldskål with Biscuits. Danes enjoy Koldskål.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6332

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.