Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (2024)

Q
uran is een wonder dat Allah aan Zijn profeet (saws) heeft geopenbaard en het is een zegen voor de mensheid.De koran is niet alleen een leidraad voor de mensheid, maar Allah heeft het ook tot een spirituele remedie en genezing gemaakt voor alle soorten kwalen.Dit omvat de behandeling van alle wereldse problemen, fysieke en psychologische kwalen, en spirituele (boze oog, sihr, enzovoort). De Schepper heeft ons duidelijk verteld dat de woorden van de Koran een "shifa" (genezing) zijn voor iedereen en, daarom kan deze vorm van behandeling, wanneer gebruikt met echt geloof in het hart, wonderbaarlijke genezing brengen voor alle vormen van kwalen. Allah zegt in de koran:

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (2)

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (3)

En Wij zenden van de Koran neer wat een genezing en een barmhartigheid is voor degenen die geloven... (Koran, Soera Al-Israa, 17: 82)

Wat betreft andere vormen van behandeling, islam ontmoedigt niet het gebruik van behandelingen die ons ter beschikking staan ​​via medische en andere wetenschappen. Integendeel, het gebruik van dergelijke behandelingen wordt aangemoedigd door de leringen van de nobele profeet (saw) die voor zichzelf de behandeling van ziekten en aandoeningen zocht en zijn volgelingen aanspoorde hetzelfde te doen. Dus, het zoeken naar medische behandeling voor de genezing van ziekten maakt deel uit van de traditie van de profeet.

Krijg meer van dit soort islamitische inhoud door deze pagina te bezoeken

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (4)

We vinden in een saheeh hadieth dat de profeet (saw) het volgende zei:

"Voor elke ziekte is er een medicijn, en als dat medicijn op de ziekte wordt toegepast, zal hij genezen met Allah's Toestemming." En hij (saw) zei: “Allah heeft geen enkele ziekte neergezonden, maar Hij heeft ook de remedie neergezonden; degene die het weet, weet het en degene die het niet weet, weet het niet.”

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (5)

Op basis van het bovenstaande is het duidelijk dat de islamitische leer het gebruik van alle vormen van behandeling volledig ondersteunt, omdat het onderliggende principe is dat Allah geneeswijzen voor alle ziekten heeft gecreëerd. De sleutel is om ervoor te zorgen dat het juiste type behandeling wordt toegepast voor het juiste type aandoening. De enige voorwaarde in de islam is dat alle vormen van behandeling zijn toegestaan, zolang ze dat niet zijn haram (tegen de islamitische leer). (U kunt ook een uitgebreid Dua-boek over islamitische genezing krijgen door hier te klikken.)

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (6)

Koranische behandeling en genezing door Ruqyah

Wat de behandeling betreft, biedt de islam zijn gelovigen ook de mogelijkheid om kwalen te behandelen met behulp van ruqya dat, volgens islamitische overtuigingen, kan worden gebruikt bij de behandeling van alle vormen van kwaal. Ruqya verwijst naar Koranverzen (en dua) die worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen.

De geleerden (islamqa.info) hebben het volgende verklaard over ruqyah:

"Ruqyah" is een bezwering of gebed voor genezing - meestal uit de koran of dua voorgeschreven door de profeet (saw). Ruqyah is een van de beste remedies die de gelovige regelmatig zou moeten gebruiken. De grootste ruqyah zijn Soera Al-Faatihah en Al- Mu'wadaitain (de laatste twee soera's (hoofdstukken) van de koran - soera Al-Falaq en soera Al-naas).

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (7)

islamitische overtuigingen bepalen dat elke ziekte met zijn genezing naar deze wereld wordt gezonden, maar de behandelingsmethode is misschien niet bij iedereen bekend. Hoewel de medische wetenschappen misschien hebben geholpen bij het ontdekken van geneeswijzen voor vele ziekten en kwalen, zijn er nog veel waarvoor de geneeswijzen nog moeten worden gevonden. Koranische ruqyah, aan de andere kant, voorziet Moslim gelovigen de mogelijkheid om al hun kwalen te behandelen door het gebruik van Allah's woorden en dua's die door de profeet (saw) zijn onderwezen, parallel met het gebruik van medische behandelingen. Ruqyah en andere dua's onderwezen door de profeet (saw) kunnen ook gebruikt worden om kwalen te behandelen zoals sihr, kwaad oog, enz. Dit zijn spirituele aandoeningen die niet worden erkend en bewezen door de medische wetenschappen. Velen onder ons lijden aan dergelijke aandoeningen, maar aangezien de symptomen van dergelijke aandoeningen vergelijkbaar zijn met andere psychische aandoeningen, is een juiste behandeling met Koran ruqyah niet wordt gebruikt, waardoor de duur van die ziekten voor onbepaalde tijd wordt verlengd.

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (8)

Islamitische overtuigingen met betrekking tot oorzaken van ziekten en hun genezing

Alvorens genezing voor welke ziekte dan ook te zoeken, moet een moslim eerst geloven dat alle ziekten en hun genezing in Allah's handen en macht zijn. Allah alleen verordent beproevingen voor Zijn schepping en Hij alleen kan dat besluit hun remedies. Alle middelen om ziek en genezen te worden zijn daarom afhankelijk van die van Allah besluit. Als onderdeel van een Het geloof van moslims, is dit principe belangrijk omdat mensen soms niet begrijpen hoe aandoeningen op een persoon neerkomen en hun genezing zoeken zonder deze realiteit te internaliseren. Allah is dus Degene Die geneest wie Hij wil, en Hij verordendt ziekte en dood voor wie Hij wil. Allah vertelt ons in de Koran:

"En als Allah je met kwaad aanraakt, kan niemand het wegnemen behalve Hij, en als Hij je met goed treft, dan is Hij in staat om alle dingen te doen" [Soera Al-AnAam, 6:17]

Als u regelmatig meer waardevolle islamitische inhoud wilt ontvangen, kunt u zich hier abonneren op onze nieuwsbrief

Het tweede geloof heeft te maken met "tawakkul" in Allah gerelateerd aan de behandeling van ziekten. Men kan zich afvragen of het gebruik van spirituele behandelingen gebaseerd op de Koran en de Soennah in tegenspraak is met die gebaseerd op medische wetenschappen. We weten uit het leven van de profeet dat hij (zag) de koran gebruikte en dua om alle soorten kwalen te behandelen samen met het gebruik van fysieke genezingsmiddelen. Het gebruik van medische behandeling is daarom niet in tegenspraak met islamitische richtlijnen, noch mag het iemands geloof en vertrouwen onderdrukken (tawakkul) bij Allaah. De juiste manier is daarom om volledig op Allah te vertrouwen, om Zijn hulp te vragen en ook om medisch advies in te winnen. In deze context, Ibn Al-Qayyim verklaarde het volgende:

“Dit (het inwinnen van medisch advies) is niet in tegenspraak met tawaakul (het vertrouwen stellen in Allah), net zoals het afweren van honger, dorst, hitte en kou niet in tegenspraak is met tawakkul. De essentie van tawaakul is niet compleet zonder toevlucht te nemen tot de middelen die Allah heeft uiteengezet om resultaten te bereiken, zowel volgens Zijn decreet (qadr) als Zijn wetten. Het niet gebruiken van deze middelen is in strijd met tawakkul: het druist in tegen en ondermijnt het gebod en de wijsheid van Allah, hoewel degene die de middelen verwaarloost misschien denkt dat dit zijn tawakkul sterker maakt. Het negeren van de middelen is een teken van hulpeloosheid dat indruist tegen de ware essentie van tawakkul, namelijk dat het hart op Allah vertrouwt om de slaaf te brengen wat hem goed zal doen in deze wereld en de volgende, en om hem te beschermen tegen alles wat hem kan schaden in zijn leven. deze wereld en de volgende. Maar samen met deze afhankelijkheid is het essentieel om de juiste middelen te gebruiken, anders gaat hij tegen de wijsheid en het gebod van Allah in. Hulpeloosheid mag niet worden opgevat als een teken van tawakkul, noch mag tawakkul een persoon hulpeloos maken (Zaad Al-MaAad, 4/15. Zie Al-MawsooAh Al-Fiqhiyyah, 11/116).

Koranverzen en Dua gebruikt voor behandeling

We weten uit zowel de koran als Sunnah veel koranverzen en Dua die voor alle vormen van behandeling worden gebruikt. De volgende zijn enkele van die koranverzen en DUA's. Een uitgebreidere lijst is het nieuwe boek van Iqrasense: Genezing en Shifa uit de Koran en de Soennah.

Soera Al-Faatihah

Surah Al-Faatihah heeft speciale zegeningen zoals specifiek vermeld door de profeet (saw). In een van de Hadith de profeet (saw) vertelde ons dat het de grootste soera van de koran was. Deze soera kan worden gebruikt om het kwaad af te weren en voor algemene genezing.

De verwijzing hiernaar soera is gemaakt in andere delen van de koran ook. Beschouw het volgende vers van Soera Al-Hijr:

“En voorwaar, Wij hebben u zeven van Al-Mathani (de zeven herhaaldelijk gereciteerde verzen) (dwz Surah Al-Faatiha) en de Grote Koran geschonken” (Soera Al-Hijr, 15: 87).

De zegeningen van Surah Al-Baqarah

Soera Al-Baqarah is de langste soera van de koran en de profeet (saw) vertelde ons dat de recitatie ervan in een huis de satan weghoudt. Zoals de meeste spirituele kwalen zoals het boze oog, bezetenheid door djinn en zwarte magie zijn satanisch van aard, kan het weghouden van Satan zowel helpen bij de behandeling van dergelijke aandoeningen als als preventieve maatregel. Abu Hurayrah levert over dat de Boodschapper van Allah (saw) zei: "Maak van uw huizen geen graven, want de Shaytan rent weg van een huis waarin Soerat al-Baqarah wordt gereciteerd" (overgeleverd door Muslim, 780). (Lezen Soera Al-Jinn here)

Download hier het boek over djinn en menselijke ziekte

De Mu'wadaitain voor genezing

"Mu'wadaitain" is een Arabisch woord dat verwijst naar de laatste twee soera's van de koran, namelijk Surah Al-Falaqi en Soera An-Naas. De ahadith van de Profeet vertellen ons duidelijk dat deze twee soera's werden geopenbaard aan zoek bescherming tegen verschillende soorten kwaad. Ibn Al-Qayyim zei dat "de effectiviteit van deze soera's is geweldig om magie, het boze oog en de rest van het kwaad af te weren en de behoefte aan een slaaf om Allah's bescherming tegen deze twee te zoeken soera's is groter dan zijn behoefte aan zichzelf, eten, drinken en kleding dragen " (Al-Fawwaid, 2/426).

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (11)

Think tafsier ibn Kathir, Abu Saeed heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (saw) gewoonlijk bescherming zocht tegen de boze ogen van de djinns en de mensheid. Maar toen de Mu'wadaitain werden geopenbaard, gebruikte hij ze (ter bescherming) en liet al het andere naast hen achter (overgeleverd in At-Tirmidhi, An-Nasa'i en Ibn Majah).

Abu Saeed al-Khudri zei: “De Boodschapper van Allah (saw) zocht toevlucht bij Allah tegen de djinn en van het boze oog totdat de Mu'wadaitain werden geopenbaard, en toen ze werden geopenbaard, begon hij ze te reciteren en niets anders” (overgeleverd door al-Tirmidhi, 2058; hij zei dat het hasan ghareeb is. Ook overgeleverd door al-Nasaa 'i, 5494; Ibn Maajah, 3511).

Er is een andere hadith overgeleverd door Abdullah bin Khabeeb die zei: “We stapten een keer uit op een regenachtige nacht en het was erg donker en we zochten naar de profeet (saw) om voor ons te bidden en toen vonden we hem en hij zei: 'Heeft jij bid?' en ik zei niks. Toen zei hij: 'Zeg', maar ik zei niets. Toen zei hij: 'Zeg', maar ik zei weer niets. Toen zei hij: 'Zeg' Dus ik zei: 'Wat moet ik zeggen?' Hij zei, 'Qul Hoo wAllahu Ahad en Muwaidaitain als je 's avonds binnenkomt en als je 's ochtends drie keer wakker wordt en het zal je tegen alles beschermen'” (Tirmidhee # 3575), Aby Daud (# 5084).

Als u regelmatig meer waardevolle islamitische inhoud wilt ontvangen, kunt u zich hier abonneren op onze nieuwsbrief

Geselecteerde Dua gebruikt voor behandeling

Hieronder volgen enkele van de DUA's die de profeet (saws) ons leerde om hun ziekten te behandelen.

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (12)

Hier is een dua voor gezondheid en genezing

Klik hier om IqraSense.com te steunen

Referenties:"Genezing en Shifa uit de Koran en de Soennah"

Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (16)Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (17)Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (18)

Gerelateerde islamitische berichten:

  1. Het resultaat van onze keuzes en beslissingen - pad van waarheid versus onwaarheid
  2. Is geloof in Allah voldoende om Allah's zegeningen te ontvangen?
  3. Wat is de islam? De islamitische religie en de boodschap van Allah aan de mensheid begrijpen
  4. Het vasten van de drie dagen van elke islamitische maanmaand (Ayaam Al-Beed)
Genezing en behandeling van koran en hadith (dua en koranverzen voor Ruqyah) | IqraSense.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 6029

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.